Begraafplaats Arnhem

In Arnhem zijn nog maar een paar algemene en kerkelijke begraafplaatsen waar begraven kan worden. In principe mag iedereen overal in Nederland begraven worden, dus ook buiten uw eigen woonplaats. Wel is het zo dat de regelgeving per gemeente of begraafplaats kan verschillen en ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Het is dus zaak om u goed te laten voorlichten.

Begraven op eigen grond is in uitzonderlijke gevallen mogelijk na toestemming van de gemeente. Vaak is het dan noodzakelijk het bestemmingsplan aan te passen opdat er van die plaats dan een ‘bijzondere begraafplaats’ gemaakt kan worden.

 • Verreweg de meeste begrafenissen in Arnhem vinden plaats op begraafplaats Moscowa, een van de grootste begraafparken van Nederland. Voor bijeenkomsten kan gebruik gemaakt worden van de aula van het crematorium dat gevestigd is op hetzelfde terrein.
 • Even ten noorden van Arnhem ligt de prachtige natuurbegraafplaats Heidepol. Sinds 2012 is hier een begrafenis mogelijk geworden in een bosrijk gebied. U kunt er zelf een plek uitzoeken in de natuur en u koopt het grafrecht voor eeuwig.

  Heidepol: begraven in de natuur

  Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam. De schijf zal heel langzaam opgenomen worden en  de laatste rustplaats wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur

Verder zijn een paar kleinere begraafplaatsen verbonden aan een kerk:

 • De Katholieke begraafplaats bij de H. Lucaskerk in Elden.
 • De protestantse begraafplaats bij de Bonifatiuskerk in Elden.
 • De protestantse begraafplaats Vredenoord in Schaarsbergen. Hier mogen alleen inwoners van Schaarsbergen begraven worden.
 • De Katholieke begraafplaats aan de Bergweg ligt tegen Arnhem aan, maar maakt officieel deel uit van de gemeente Rheden.

Een aantal mogelijkheden in andere omliggende gemeentes zijn:

 • Duiven: Algemene Begraafplaats ’t Heijlige Lant. Rijksweg 80, 6921 AD Duiven
 • Huissen: Begraafplaats De Hoeve. Hoeve 15, 6851 ER Huissen
 • Oosterbeek: Algemene Begraafplaats Noord en Zuid. Van Limburg Stirumweg 35, 6861 WL Oosterbeek
 • Rozendaal: Algemene Begraafplaats Rosendael. Rosendael 2, 6891 DA Rozendaal
 • Velp: Oude Begraafplaats. Reinaldstraat 20, 6883 HN Velp
 • Westervoort: Algemene Begraafplaats. Dorpstraat 107, 6931 BG  Westervoort
 • Westervoort: R.K.Begraafplaats. Kerkstraat, 6930 AA Westervoort

Ik kom u graag helpen

Marinka de Haan

Ik kom u graag helpen

In de plaatsen rondom Arnhem zijn nog meer begraafplaatsen te vinden. Ik kan u van alle mogelijke informatie voorzien en de aanvraag voor de uitgifte van een graf voor u regelen. Ook met andere vragen kan ik u helpen. Is er op elke begraafplaats nog ruimte voor nieuwe graven? Wat kost een graf? Wat zijn grafrechten precies? Het verschil tussen een eigen graf en een algemeen graf?

Niet alleen kan ik u informeren over dit soort ‘technische’ zaken, ik geef u juist ook graag inspiratie om persoonlijke aspecten te betrekken bij een afscheid. Als u contact met mij opneemt kan ik al uw vragen beantwoorden.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Niet overal kan een bijeenkomst gehouden worden

Ook bespreekt Marinka indien nodig de mogelijkheden voor het houden van een dienst of condoleance. Niet op iedere begraafplaats is daarvoor een gelegenheid. Het is ook niet verplicht om deze bijeenkomsten te houden in een aula of kerk, maar u bent vrij om de locatie te kiezen die u prettig vindt. Dat zou dus ook een restaurant bij u in de buurt kunnen zijn, of zelfs thuis.

meer over een uitvaart in Arnhem