Begrafenis Gorssel

Twintig jaar ervaring

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een begrafenis in Gorssel en omgeving kom ik u graag helpen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming en ben al vele jaren werkzaam in Gorssel.

U kunt met elke uitvaartverzekering bij mij terecht. Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij waar u een verzekering heeft afgesloten hoewel ze dat graag willen laten geloven. U bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Een persoonlijke aanpak

Rouwkaarten. foto door en voor Marga Dekker, voorkant van de kaart

een eigen ontwerp voor de rouwkaart

Onze aanpak is altijd persoonlijk en dat houdt in dat wij samen met de nabestaanden een begrafenis organiseren die zo goed mogelijk past bij de overledene. Soms denken mensen dat er dan van alles wordt bedacht om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk aan te kleden en dat zoiets ook wel kostbaar zal zijn, maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen.

Bloemen uit eigen tuin bijvoorbeeld, een eigen ontwerp voor de kaart, of een zelfgekozen locatie voor de dienst.

bekijk hier meer kaarten die door klanten gemaakt zijn

Een vertrouwd ritueel

Mensen die voor begraven kiezen vinden het vaak een mooi ritueel. Het idee dat het lichaam er nog is kan troostend zijn. Als er sprake is van een bestaand graf waar al een geliefde ligt, ziet men een begrafenis vaak als een hereniging.
Nabestaanden vinden het vaak ook fijn om een plek te hebben waar je naar toe kan gaan en herinneringen op kunt halen. Op zo’n gedenkplek kan het afscheid geleidelijk plaatsvinden.

Er zijn meerdere locaties mogelijk

Het komt tegenwoordig weer steeds vaker voor dat men thuis, in de vertrouwde omgeving, opgebaard wordt. Ook in De Borkel in Gorssel en Het Spijk in Eefde is dat mogelijk.
De afscheidsbijeenkomst bij een begrafenis in Gorssel wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van een begraafplaats. Maar u kunt ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Dat zou bijvoorbeeld ook in een zaal bij u in de buurt kunnen of zelfs thuis.
Steeds vaker wordt ook gekozen om na de dienst een ongedwongen condoleance te houden op een locatie naar keuze. We hebben deze bijeenkomsten regelmatig gehouden in ‘Het Bosrestaurant’ in Joppe maar u kunt natuurlijk uitwijken naar welke mooie locatie u maar wilt.

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats

Begrafenis Gorssel. een plek in het bos of open terrein

een plek in het bos of open terrein

Met een begrafenis op een natuurbegraafplaats kiest u voor een laatste rustplaats in de natuur. Je kan er een plek in het bos of open terrein uitzoeken voor een blijvend graf in een groene omgeving. Het is de bedoeling dat de gebieden hun natuurlijke uitstraling behouden en er zijn dan ook geen geordende rijen met grote grafmonumenten.
Er worden langzaam steeds meer natuurbegraafplaatsen aangelegd in Nederland en in deze regio liggen Westerwolde in Assel bij Apeldoorn waar de grafrechten voor 99 jaar geldig zijn, natuurbegraafplaats Schapenmeer bij Vorden en natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem waar de rechten eeuwigdurend zijn. De kosten zijn eenmalig en niemand hoeft zich daarna ooit zorgen te maken over verlenging van de rechten. Het graf is en blijft onderdeel van de natuur.

Adressen voor een begrafenis in Gorssel en omgeving.

Begrafenis Gorssel. Begraafplaats Gorssel

Begraafplaats Gorssel

Begraafplaats Gorssel. Zutphenseweg 2a, 7213 GG Gorssel
Bij deze begraafplaats is een bescheiden aula aan de Gorsselse Enkweg 1a, 7213 LM Gorssel

bekijk begraafplaats Gorssel op de kaart

Algemene Begraafplaats Vorden. Kerkhoflaan 4, 7251 JW Vorden

Algemene Begraafplaats Warnsveld. Vordenseweg 16, 7331 PA Warnsveld

Oosterbegraafplaats. Voorsterallee Zutphen

Oude algemene Begraafplaats. Warnsveldseweg 105, 7204 BC Zutphen

R.K. Begraafplaats. Warnsveldseweg 107, 7204 BC Zutphen

Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

Natuurbegraafplaats Schapenmeer, ingang aan de Galgengoorweg, Vorden