Crematie Arnhem

Een kleinschalige uitvaartonderneming

Crematie Arnhem. Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een crematie Arnhem kom ik u graag helpen. Natuurlijk geldt dat ook voor andere plaatsen in de omgeving: Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Rheden, Rozendaal, Velp. Ik heb een kleinschalige en onafhankelijke uitvaartonderneming en u kunt met elke uitvaartverzekering bij mij terecht.

Dus ook als u bij een grote maatschappij (Dela, Monuta, Yarden) verzekerd bent kunt u gewoon kiezen voor een uitvaartverzorgster die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Een persoonlijke werkwijze

Mijn aanpak is  altijd persoonlijk. Informeel en ontspannen help ik families met het organiseren van een uitvaart die zo goed mogelijk past bij de overledene en de familie. Mensen denken dan wel eens dat er dan van alles uit de kast gehaald wordt om het afscheid zo bijzonder mogelijk aan te kleden en dat zoiets ook wel duur zal zijn. Maar het persoonlijke zit hem juist vaak in kleine dingen die niet veel hoeven te kosten.

Rouwkaart van de boom waar pa elke dag langs liep

Rouwkaart van de boom waar pa elke dag langs liep

Voor de kaart kan je bijvoorbeeld een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte, van een plek die de familie dierbaar is, of van een kunstwerk dat iemand ooit maakte. Kunnen er bloemen uit de tuin gebruikt worden bij iemand die van tuinieren hield, of kan er een lied gezongen worden waar de familie goede herinneringen aan heeft?

En zo is er veel meer mogelijk. Door jarenlange ervaring lukt het steeds makkelijker om families te inspireren en een geheel eigen afscheid samen te stellen.

meer voorbeelden van zelfgemaakte rouwkaarten

Mogelijke locaties

Het ligt het voor de hand om voor een crematie Arnhem gebruik te maken van crematorium Moscowa, naast de begraafplaats aan de Waterbergseweg. Een mooie locatie, met een grote aula en een ruimte voor kleinere groepen.
Maar u kunt voor een bijeenkomst ook een andere locatie kiezen als u dat prettiger vindt. Dat zou bijvoorbeeld ook in een zaal bij u in de buurt kunnen of zelfs thuis. Steeds vaker wordt ook gekozen voor een dienst in de kerk of uitvaartcentrum en daarna een ongedwongen condoleance ergens anders.
Laatst hadden we een afscheidsbijeenkomst en condoleance in een prachtig klein hotel in Oosterbeek en zijn daarna met alleen de familie voor de crematie door de bossen naar Slingerbos in Ede gereden; er kan meer dan je denkt.

De asbestemming

Het kan een grote symbolische waarde hebben om de as na een crematie op een dierbare plek uit te strooien. Sinds enige jaren mag dit in Nederland op elke willekeurige plek  als u toestemming heeft van de eigenaar van de grond. Uitstrooien is tegenwoordig ook mogelijk op zee, op rivieren, vanuit een vliegtuig of met een ballon.
De as kan in een urnenmuur worden bewaard of bijgezet worden in een graf. Maar u kunt de as ook thuis bewaren als u dat fijn vindt, of bijvoorbeeld een heel klein beetje laten verwerken in een sieraad of een kunstwerk.

Uitvaartwensen vooraf bespreken

Marinka de Haan

ik kom graag bij u langs

In de periode rond een overlijden moeten er vaak onder tijdsdruk een aantal keuzes gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om van te voren in alle rust een uitvaart met mij te regelen. Dat kost u niets, u maakt gewoon een afspraak. De ervaring leert dat het voor vrijwel iedereen een prettig idee is dat de afspraken duidelijk omschreven zijn. Het geeft ook rust te weten dat nabestaanden er niet mee lastig gevallen hoeven te worden.

Heeft u belangstelling voor het bespreken van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een crematie Arnhem :

Arnhem: Crematorium en Begraafplaats Moscowa. Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem    bekijk op de kaart

crematie Arnhem, crematorium Slingerbos in het groen.

Crematorium Slingerbos in het groen.

Dieren: Crematorium en Begraafplaats Dieren. Imboslaan 6, 6952 JP

Dieren

Ede: Crematorium Slingerbos. Slingerboslaan 15, 6718 ZA Ede