Crematie Deventer

Een kleinschalige onderneming

crematie deventer. Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een crematie Deventer en omgeving kom ik u graag helpen. Ik heb een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming en u kunt met elke uitvaartverzekering bij mij terecht. Dus ook  met een verzekering van Monuta, Dela of Yarden staat het u volkomen vrij om een uitvaartverzorgster te kiezen waar u zich prettig bij voelt.

Een persoonlijke aanpak

Rouwkaarten. Zicht op Deventer, zelf getekend

zelf getekend zicht op Deventer gebruikt voor de kaart

Een persoonlijke uitvaart  betekent dat ik samen met u een afscheid organiseer dat zo goed mogelijk bij u past. Soms denken mensen dat er dan van alles  uit de kast gehaald wordt om de uitvaart zo bijzonder mogelijk aan te kleden en dat zoiets ook wel duur zal zijn. Maar het persoonlijke zit hem juist vaak in kleine dingen.

Voor de kaart kan je bijvoorbeeld een foto gebruiken van een plek die de familie dierbaar is, of van een kunstwerk dat de overledene zelf gemaakt heeft. Er kunnen bloemen uit de tuin gebruikt worden of kan er misschien een lied gezongen worden waar de familie een fijne herinnering aan heeft?

En zo is er veel meer mogelijk. Door jarenlange ervaring lukt het steeds makkelijker om families te inspireren en een bijzonder afscheid samen te stellen.

meer voorbeelden van zelfontworpen kaarten

De locatie van de bijeenkomst

Voor een crematie Deventer ligt het voor de hand om gebruik te maken van crematorium Steenbrugge, naast de begraafplaats aan de Raalterweg. Een mooie locatie, met een grote aula, en een ruimte voor kleinere groepen. Het crematorium is in 2016 verbouwd en voldoet weer helemaal aan de eisen van deze tijd.

Maar u bent niet verplicht om een dienst in het crematorium of een kerk te houden. In principe bent u vrij om een locatie te kiezen die bij u past. Dat zou dus ook thuis kunnen zijn, of een zaal in de buurt.
Regelmatig kiezen families voor een ongedwongen condoleance of afscheidsceremonie in restaurant NuNu. Dat ligt vlakbij het crematorium en de begraafplaats aan de Raalterweg maar heeft door de eigenzinnige vormgeving een huiselijk karakter.

Wat gebeurt er met de as?

Crematie Deventer. Strooiveld-Tjoenerhof

Strooiveld Tjoenerhof

Het kan een grote symbolische waarde hebben om de as na een crematie Deventer op een dierbare plek uit te strooien. Sinds enige jaren mag dit op elke willekeurige plek mits u vooraf toestemming heeft van de eigenaar van de grond. Uitstrooien is tegenwoordig ook mogelijk op zee, op rivieren, vanuit een vliegtuig of met een ballon.
De as kan ook in een urnenmuur geplaatst worden of in een graf worden bijgezet. Anderen vinden het juist fijn om de as in hun directe omgeving te bewaren of om bijvoorbeeld een heel klein beetje te laten verwerken in een sieraad of ander kunstwerk.

meer over Tjoenerhof

Uitvaartwensen vooraf bespreken

crematie Deventer. Marinka de Haan

ik kom graag bij u langs

In de periode rond een overlijden moeten er vaak onder tijdsdruk een aantal keuzes gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om van te voren in alle rust een uitvaart met mij te regelen. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak. De ervaring leert dat mensen het prettig vinden hun wensen vooraf te hebben laten vastleggen. Het geeft rust te weten waar men aan toe is en ook voor  nabestaanden is het fijn dat er het een en ander op papier staat.

Heeft u belangstelling voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een crematie in Deventer:

Crematorium Steenbrugge
Raalterweg 29, 7431 PA Diepenveen

Crematorium De Omarming
Voorsterallee 95, 7203 DN Zutphen