“Het zou allemaal goed komen, die zekerheid hadden we.”

Lieve Marinka, graag wil ik je bedanken voor de goede zorgen die je op je hebt genomen na het overlijden van mijn moeder. Nauwelijks bekomen van jouw vakantiereis en terug in Nederland, lieten we je niet eens acclimatiseren. Je ging maandag gelijk met ons aan het werk om een mooi afscheid voor te bereiden.

Dank je wel voor de wijze waarop je dit voor ons gedaan hebt. Het voelde goed hoe we de keuzes gemaakt hebben. De Ehzerwold was de plek om afscheid te nemen, de eigenaren waren betrokken en hadden jouw en mijn gevoel van gastvrijheid en sleepten zoveel meer stoelen aan, zodat iedereen kon zitten en zich welkom kon voelen. Dat Jos en ik een hele dag in het ziekenhuis waren op de meest stressvolle dag was vreselijk voor me, maar ook dat is opgelost.

Woensdagmiddag was je er weer om samen met Liesbeth, de kistenmaker Radboud en de chauffeur om mijn moeder nog een paar dagen in de mooiste kist over te brengen, wat fijn dat dat ook nog kon.
Donderdag was een goed bezoek aan mijn moeder in Monuta, je ontving iedereen op een moment dat zij -niet gemakkelijk- afscheid van mijn moeder kwamen nemen, alleen goede vrienden, haar huis en haar trouwe hulpen. Dank je wel voor jouw bescheiden, maar oh zo belangrijke aanwezigheid.

En vrijdag, de dag van het vertrek, haar laatste ritje door de mooie Achterhoek, de aankomst, de muziek en de prachtige zaal met zeker de mooie bloemenzuil, en de aankomst van mijn zieke broer Koos en zijn familie, het verliep allemaal goed, je nam er de tijd voor, gelukkig. Het zou allemaal goed komen, die zekerheid hadden we. Afscheid van onze moeder konden we daardoor in alle rust nemen, een voltooid leven.

Ook in Dieren gaf je mij nog even de gelegenheid met mijn beide dochters, de oudste kleinkinderen, afscheid te nemen. Je zag of voelde mijn aarzeling. Met Michiel naar de ovenruimte, ook dat doe je voor de familie. Dank je wel.

Tot slot nog even de vraag hoe ik de cd’s weer terug kan krijgen, via jou? Wil je je geluidsmannen erg bedanken?

Met Michiel zal ik het nog over de bedankkaarten hebben. Eind september moeten die op de bus, he?
Groetjes en veel dank hoor! Idawiet.