“Jouw vastberadenheid heeft ervoor gezorgd dat iedereen zijn aandeel in de uitvaart heeft gehad.”

Lieve Marinka, via een persoonlijk berichtje wil ik je laten weten dat ik heel erg dankbaar ben voor je hulp bij het overlijden van mijn moeder. Jouw duidelijkheid, hulp en vastberadenheid heeft ervoor gezorgd dat iedereen zijn aandeel in de uitvaart heeft gehad en dat iedereen op zijn/haar manier afscheid van mijn moeder heeft kunnen nemen. Zowel naaste familie als mensen op de uitvaart hebben aangegeven het een heel bijzondere dag en dagen te hebben gevonden.

Zelf hecht ik bijvoorbeeld veel waarde aan het maken van het bloemstuk samen met mijn broer. Het opbaren vond ik heel erg spannend, maar ik ben blij dat ik dit samen met jou heb kunnen doen. De vanzelfsprekendheid van het veel zelf te doen rondom het opbaren en de uitvaart vond ik fijn! Tevens vond ik het prettig dat je de gehele dag van de uitvaart aanwezig bent geweest. Ik heb de week na het overlijden als erg hectisch ervaren en was blij met een vast gezicht in het vizier te hebben. Het gaf mij steun om als het nodig was eventueel op je terug te kunnen vallen.

Als ik er nu na een aantal weken erop terugkijk dan voelt het goed en heb ik het idee dat er alles uitgehaald is wat mogelijk was, zowel voor mijn moeder als voor mij. Heel erg bedankt voor de hulp, de steun en alle ideeën die je gebracht hebt, ik vond het gewoon fijn dat je er was!
Nu gaan we beiden verder met ons eigen leven, maar zal niet vergeten wat je voor ons hebt gedaan. Misschien is het ‘gewoon’ jouw werk, maar ik heb jouw werk als bijzonder waardevol ervaren!

Marinka heel erg bedankt voor alles en wie weet tot ziens! 

Noortje