“Uit de suggesties die je deed bleek dat je heel goed begreep wat Willeke wilde.”

Beste Marinka, Willeke wilde een uitvaart die bij haar paste en ze had uitgesproken voorkeuren. Een knalgroene kist, veel kaarsen, veel mensen, goed geluid en een bijeenkomst met een lach en een traan. Dat is het geworden en daarvoor wil ik je enorm bedanken. Gelukkig hebben we de uitvaart goed met z’n drieën kunnen voorbespreken. Alles was mogelijk en bespreekbaar en uit de suggesties die je deed bleek ook dat je heel goed begreep wat Willeke wilde. Dat gaf ons veel vertrouwen, ook in de dingen die we niet tot in detail hebben kunnen bespreken. De voorbereiding werd daardoor minder moeilijk en zwaar dan verwacht.

De bijeenkomst zelf was, zoals veel mensen na die tijd hebben gezegd, ‘helemaal Willeke’. Omdat ze zelf de hand in het programma had gehad, maar ook omdat jij snapte wat de bedoeling was. Willeke voor de laatste keer als echt middelpunt. Met een lach en een traan, waardig en persoonlijk. Niet in een anonieme aula, maar in een volle gezellige zaal. Niet met een stoet onpersoonlijke zwarte auto’s maar gezellig samen in de uitvaartbus. Niet met broodjes en koffie maar een proost met bubbels!

Willeke’s overlijden was intens verdrietig. Ik ben blij met de mooie herinneringen aan haar, mijn leven met haar en de bijzondere en moedige laatste weken. En ik ben blij dat we het zo mooi hebben kunnen afronden. De prachtige fotoreportage van Renée getuigt daarvan en is een waardig en waardevol aandenken. Nogmaals dank voor je inzet, meedenken en zorg. Hartelijke groet,

Arnout