“Zij zag ons verdriet en liet ons dit ook merken.”

Het was erg prettig om ‘samen te werken’ met Marinka. Als familie heb je wel ideeën over hoe het moet gaan worden, maar bij plotseling overlijden van een dierbare vergeet je van alles. Hierin bleek Marinka een geweldig fijne kracht. Ze kwam met praktische maar ook emotionele tips (welke kist, grote kist is mooier, wil je helpen afleggen etc.) maar ook alle verzoeken die wij als familie deden werden door haar gewoon geregeld alsof het allemaal heel eenvoudig was. Dat voelde fijn. Wij hadden bijvoorbeeld een kaarsje dat niet aan wilde, Marinka zorgde, terwijl de plechtigheid begon dat het kaarsje toch ging branden.

Ook toen een familielid in paniek raakte en iets wilde afdwingen bleef zij kalm en hielp mij dit op te lossen, daarin vergat zij mijn emoties en verdriet niet. Ik had het laatste 1 1/2 jaar het grootste deel van de zorg voor mijn schoonvader gehad, Marinka zag dat alles op mij en mijn man terecht kwam. Zij zag dat wij ondanks het regelen ook ons verdriet hadden/hebben. Zij liet ons dit ook merken en voelen.

Ook was er op tijd ontspanning en konden wij even lachen wat ook heel goed voelt. Het leven gaat door. Zij was voor ons een persoon die ons het gevoel gaf dat wij haar altijd konden bellen zonder lastig gevonden worden. Wij kunnen dan ook echt niks negatiefs verzinnen over de begrafenis van mijn schoonvader.

Wij hebben nu zo ongeveer 8 weken later oprecht het gevoel dat wij het goed hebben gedaan, zoals mijn schoonvader gewild zou hebben. En wij zijn Marinka alleen maar heel dankbaar.