Uitvaart Nunspeet

Kleinschalige onderneming

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een uitvaart in Nunspeet kom ik u graag helpen. Ik heb al bijna twintig jaar een kleinschalige en onafhankelijke uitvaartonderneming waarbij u met iedere uitvaartverzekering terecht kunt. Vaak denken mensen dat zij een uitvaart moeten laten regelen door de grote maatschappij waar zij een verzekering hebben afgesloten (Dela, Monuta, ASR), maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past. Als u mij belt bent u in ieder geval verzekerd van onze ervaring en betrokkenheid.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Een persoonlijke uitvaart

rouwkaart door en voor Marga Dekker

zelfontworpen rouwkaart door Marga Dekker

Een persoonlijke uitvaart betekent niet direct dat het groots en uitbundig aangepakt wordt, maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen. Voor de kaart gebruiken we bijvoorbeeld vaak een foto van een plek die de familie dierbaar is, of van iets dat de overledene zelf gemaakt heeft.

Er kunnen bloemen uit de tuin gebruikt worden in een bloemstuk of er kan een lied gezongen worden dat iemand mooi vond. En zo bekijk ik samen met de nabestaanden alle onderdelen van de uitvaart  en organiseren we een begrafenis of crematie die zo goed mogelijk past bij de overledene.

Hier kunt u meer persoonlijke rouwkaarten bekijken

De locatie voor de bijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst bij een begrafenis of crematie in Nunspeet wordt traditioneel meestal gehouden in een kerk, het uitvaartcentrum van Monuta, of de aula van een crematorium. Maar vaak is er meer mogelijk en kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een bijeenkomst in een hotel, restaurant of zelfs thuis.

Wat ook steeds vaker voorkomt is dat men na de dienst naar een andere locatie gaat voor de condoleance. Het voordeel van een bijeenkomst in een ruimte van uw keuze is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men er meestal niet zo snel op de klok kijkt.

Vanuit Nunspeet naar een natuurbegraafplaats

Tegenwoordig is het mogelijk om begraven te worden op een natuurbegraafplaats: een afgeschermd natuurgebied waar je een graf kunt kopen voor onbepaalde tijd. Dat betekent in principe een rustplaats voor eeuwig.

Uitvaart Nunspeet. Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Onlangs heb ik een uitvaart georganiseerd voor een familie uit Nunspeet op de schitterende natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem. De echtgenoot wilde graag zijn overleden vrouw zelf wegbrengen en mocht achter het stuur van de rouwauto plaatsnemen. De tocht voerde over rustige wegen, dwars over de Veluwe, naar het weidse natuurgebied waar de begraafplaats is gerealiseerd. Daar hebben we in alle rust een prachtige, intieme dienst gehouden met aansluitend de condoleance op hetzelfde terrein. Dat kan omdat je op Heidepol een dagdeel de tijd hebt om de uitvaart in te delen zoals je dat wilt.

Uitvaartwensen

Marinka de Haan

Ik kom graag bij u langs

Wilt u al bij leven een aantal wensen met betrekking tot een uitvaart eens op een rijtje zetten dan kan dat. Ik kom dan bij u langs voor een zogenoemde voorregeling, daar zijn geen kosten aan verbonden.

Na het gesprek krijgt u een verslag en een kostenindicatie. Uw wensen kunnen tussentijds natuurlijk altijd aangepast worden.

Heeft u belangstelling voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een uitvaart Nunspeet en omgeving.

In Nunspeet zijn vier gemeentelijke begraafplaatsen waarvan alleen op de begraafplaats aan de Van Oordtstraat en de begraafplaats in Elspeet nieuwe graven worden uitgegeven.

Elspeet: Begraafplaats Uddelerweg. Uddelerweg 72, 8075 CK Elspeet     bekijk op de kaart

Elspeet: Natuurbegraafplaats Elspeterbos. Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Nunspeet: Begraafplaats Nunspeet-West. Van Oordtstraat 110, 8071 KD Nunspeet    bekijk op de kaart

Nunspeet: Begraafplaats Nunspeet-Oost. Eperweg 51, 8072 DA Nunspeet. Hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Nunspeet: Oude Begraafplaats. Eperweg 22, 8071 AW Nunspeet. Hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Vanuit Nunspeet kunt u voor een crematie terecht in Amersfoort, Apeldoorn of Zwolle.

Amersfoort: Crematorium Amersfoort. Dodeweg 31, 3832 RE Leusden

Apeldoorn: Crematorium Heidehof. Engelanderholt 95, 7339 BX Ugchelen

Zwolle: Crematorium Kranenburg. Kranenburgweg 9, 8024 AC Zwolle