Uitvaart Oosterbeek

U kunt met iedere verzekering bij mij terecht

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een uitvaart Oosterbeek  kom ik u graag helpen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige en onafhankelijke uitvaartonderneming en u kunt met elke uitvaartverzekering bij mij terecht.

Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij  waar u een verzekering heeft afgesloten als Dela of Monuta, maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Een persoonlijke uitvaart

Een zelfontworpen rouwkaart

Een zelfontworpen rouwkaart door Marga Dekker

Een persoonlijke uitvaart houdt in dat wij samen met de nabestaanden een begrafenis of crematie organiseren die zo goed mogelijk past bij de overledene. Daarbij gaat het meestal niet om buitengewone zaken, het persoonlijke zit hem juist vaak in kleine dingen.

Voor de kaart kan je bijvoorbeeld eenvoudig een foto gebruiken van een plek die de familie dierbaar is, of van iets dat de overledene zelf gemaakt heeft. Soms kunnen er bloemen uit de tuin gebruikt worden in een op maat gemaakt boeket. Of er kan gezamenlijk, of door een koor een lied gezongen worden dat iemand mooi vond. Op die manier bekijken we alle onderdelen van de uitvaart.

bekijk hier meer persoonlijke rouwkaarten

Welke locatie?

Voor veel inwoners van Arnhem en Oosterbeek ligt het voor de hand om bij een uitvaart gebruik te maken van de faciliteiten van uitvaartcentrum Moscowa, maar u bent zeker niet verplicht om de dienst in een aula of kerk te houden. In principe bent u vrij om een locatie te kiezen die bij u past. Dit zou dus ook in een zaal bij u in de buurt kunnen of zelfs thuis.

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere plek te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok. Voor deze bijeenkomsten zijn een aantal mogelijkheden in Oosterbeek, maar u zou ook kunnen uitwijken naar bijvoorbeeld Landgoed Groot Warnsborn of een andere mooie locatie in Arnhem.

Laatst hadden we een dienst in een pittoresk hotel in Oosterbeek en zijn we daarna voor de crematie door de bossen naar Slingerbos in Ede gereden; er kan meer dan je denkt.

Natuurbegraafplaats

Heidepol, een graf in de natuur

begraven in de natuur

Het is tegenwoordig ook mogelijk om begraven te worden op twee prachtige plekken in de bossen rond Arnhem. Op de natuurbegraafplaatsen  Heidepol en Koningsakker kunt u zelf een plek uitzoeken in de natuur en u koopt het grafrecht voor eeuwig. Dat betekent dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken om het verlengen van de grafrechten.

Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam en een datum. De laatste rustplaats wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur.

Uitvaartwensen bespreken

Marinka de Haan

ik kom graag bij u langs

Veel mensen vinden het prettig om al tijdens hun leven hun eigen uitvaart met mij te bespreken. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak.
Na het gesprek krijgt u een verslag en een prijsindicatie. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en dat het ook voor de nabestaanden fijn is dat het één en ander op papier staat. De uitvaartwensen kunnen natuurlijk altijd aangepast worden.

Heeft u belangstelling voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een uitvaart Oosterbeek:

Oosterbeek: Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Arnhem. Van Limburg Stirumweg 6861 WL Oosterbeek

Oosterbeek: Algemene Begraafplaats Noord en Zuid. Van Limburg Stirumweg 35, 6861 WL Oosterbeek

Oosterbeek: Oude Begraafplaats. Fangmanweg 21, 6862 EH Oosterbeek
Op deze monumentale begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven.

Arnhem: Crematorium en Begraafplaats Moscowa. Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem

Arnhem: Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

Arnhem: Natuurbegraafplaats Koningsakker. Sportlaan 25, 6816 VE Arnhem

Renkum: Begraafplaats ‘Onder de Bomen’. Onder de Bomen (ongenummerd, naast nr. 7) 6871 CG Renkum

Renkum: Algemene Begraafplaats ‘Harten’. Hartenseweg (ongenummerd,naast restaurant Campman)6871 NB Renkum