Begraafplaats Apeldoorn

In Apeldoorn zijn verschillende begraafplaatsen, zowel gemeentelijke als kerkelijke. In principe mag iedereen overal in Nederland begraven worden, dus ook buiten uw eigen woonplaats. Wel is het zo dat de regelgeving per gemeente of begraafplaats kan verschillen en ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Het is dus zaak om u goed te laten voorlichten.

Begraven op eigen grond is in uitzonderlijke gevallen mogelijk na toestemming van de gemeente. Vaak is het dan noodzakelijk het bestemmingsplan aan te passen opdat er van die plaats dan een ‘bijzondere begraafplaats’ gemaakt kan worden.

In Apeldoorn zijn vijf gemeentelijke begraafplaatsen:

Op de begraafplaats Heidehof kan gebruik gemaakt worden van de aula van het crematorium dat gevestigd is op hetzelfde terrein. Bij de andere gemeentelijke begraafplaatsen is een aula aanwezig waar een bescheiden dienst gehouden kan worden. Alleen in Uddel is dat niet het geval.

Er zijn ook verschillende begraafplaatsen verbonden aan een kerk of particuliere instantie:

Meer informatie over begraafplaatsen

Marinka de Haan

Marinka de Haan

In de plaatsen rondom Apeldoorn zijn nog meer begraafplaatsen te vinden. Ik kan u van alle mogelijke informatie voorzien en de aanvraag voor de uitgifte van een graf voor u regelen. Ook met andere vragen kan ik u helpen. Is er op elke begraafplaats nog ruimte voor nieuwe graven? Wat kost een graf? Wat zijn grafrechten precies? Het verschil tussen een eigen graf en een algemeen graf?

Niet alleen kan ik u informeren over dit soort ’technische’ zaken, ik geef u juist ook graag inspiratie om persoonlijke aspecten te betrekken bij een afscheid. Als u contact met mij opneemt kan ik al uw vragen beantwoorden.

Niet overal kan een bijeenkomst gehouden worden

De kapel op begraafplaats Assel

De kapel op begraafplaats Assel

Op het terrein van Westerwolde staat een mooie kapel. De mogelijkheid om op een begraafplaats ook een bijeenkomst te houden is er niet altijd, soms moet u een stukje rijden.

Marinka bespreekt graag met u de mogelijkheden voor het houden van een dienst of condoleance. U bent namelijk niet verplicht om deze bijeenkomsten te houden in een aula of kerk, maar u bent vrij om de locatie te kiezen die u prettig vindt. Dat zou dus ook een restaurant bij u in de buurt kunnen zijn, of zelfs thuis.

meer informatie over een begrafenis in Apeldoorn