Begraafplaats Deventer

Voor iedereen die op zoek is naar een begraafplaats in Deventer is het misschien goed om te weten dat u in principe overal in Nederland begraven mag worden. Wel is het zo dat de regelgeving per gemeente of begraafplaats anders kan zijn en ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Het is dus zaak om u goed te laten voorlichten.

Begraven op eigen grond is in uitzonderlijke gevallen mogelijk na toestemming van de gemeente. Vaak is het dan noodzakelijk het bestemmingsplan aan te passen opdat er van die plaats dan een ‘bijzondere begraafplaats’ gemaakt kan worden.

In Deventer zijn vijf gemeentelijke begraafplaatsen:

 • Begraafplaats Tjoenerhof, Diepenveen
 • Begraafplaats Prinses Margrietlaan, Bathmen
 • Begraafplaats Roeterdsweg, Diepenveen
 • Oude Begraafplaats Deventerweg, Bathmen
 • Oude Begraafplaats Diepenveenseweg, Deventer
Begraafplaats Steenbrugge

Begraafplaats Steenbrugge

Op de Tjoenerhof aan de rand van Diepenveen en op de begraafplaats Prinses Margrietlaan in Bathmen wordt nog regelmatig begraven. Op de andere begraafplaatsen worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Een aantal begraafplaatsen wordt beheerd door een particuliere of kerkelijke instantie:

 • Begraafplaats Steenbrugge, Raalterweg Diepenveen. Beheerd door Yarden
 • Begraafplaats Sworminksweg, Colmschate. Beheerd door Yarden

Er zijn ook verschillende begraafplaatsen verbonden aan een kerk:

 • RK Begraafplaats Ceintuurbaan, Deventer
 • RK Begraafplaats Bathmenseweg, Lettele.
 • RK Begraafplaats Timmermansweg, Schalkhaar.
 • Begraafplaats Protestantse Gemeente, Okkenbroekerveldweg, Okkenbroek

In de plaatsen rondom Deventer zijn nog meer begraafplaatsen te vinden. Marinka kan u van informatie voorzien en de aanvraag voor de uitgifte van een graf voor u regelen.

Begraafplaats Deventer. Marinka de Haan

Marinka de Haan

Vaak is er bij een begraafplaats een aula of kapel om een bijeenkomst te kunnen houden. Bij sommige andere begraafplaatsen moet u voor de dienst naar een alternatieve locatie zoeken. Marinka bespreekt graag met u de mogelijkheden voor het houden van een dienst of condoleance. U bent namelijk niet verplicht om deze bijeenkomsten te houden in een aula of kerk, maar u bent vrij om de locatie te kiezen die bij u past. Dat zou dus ook een zaal bij u in de buurt kunnen zijn, of zelfs thuis.

Op begraafplaats Steenbrugge kan gebruik gemaakt worden van de aula van het naastgelegen crematorium.

Natuurbegraafplaats

Begraafplaats Deventer. Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol

De afgelopen jaren is het natuurbegraven in populariteit toegenomen. Op een natuurbegraafplaats worden graven vaak uitgegeven voor onbepaalde tijd. Men spreekt ook wel van eeuwigdurend. De graven hebben meestal geen monument en gaan geleidelijk op in hun natuurlijke omgeving. In deze regio zijn er meerdere natuurbegraafplaatsen: Westerwolde bij Assel, Begraafplaats Heidepol ten zuiden van nationaal park De Hoge Veluwe. In de afgelopen jaren zijn begraafplaatsen Elspeterbos en Schapenmeer bij Vorden geopend.

meer informatie over een uitvaart in Deventer