“Dit is hoe een afscheid moet gaan.”

Hallo Marinka, vandaag hebben wij elkaar heel kort even gesproken bij het afscheid van mijn buurvrouw Petra van Barneveld. Graag wil ik je langs deze weg nogmaals complimenteren met het persoonlijke karakter van deze uitvaart want in de snelheid bij de trap was dat niet echt het moment..

Ik ben zelf ooit in de uitvaart werkzaam geweest en heb veel uitvaarten gedaan. Ook heb ik in mijn persoonlijke leven veel vormen van afscheid meegemaakt maar dit afscheid zal mij nog zéér lang bij blijven. Dit is hoe een afscheid moet gaan…!

Het is volgens mij volledig gelukt om conform de wens van Petra de uitvaart vorm te geven en zelfs een gevoel te creëren dat ze deelnam aan het afscheid. Je leerde haar er zelfs door kennen. Natuurlijk door haar eigen teksten en foto’s maar ook zeker hoe een en ander was opgebouwd. De opbaring op haar eigen plek, de rouwbus en het feit dat er geen traditionele condoleance was maar een ontmoeting is zeer mooi. Mooi om de zogenaamde ‘ballast aan verplichtingen’ bij de familie weg te nemen en ze zo het afscheid volledig te laten beleven.

Nogmaals mijn complimenten! Rogier Sanders