Uitvaart Heerde

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Een kleinschalige uitvaartonderneming

Bij een uitvaart in Heerde kom ik u graag helpen. Mijn kleinschalige uitvaartonderneming bestaat bijna twintig jaar en u kunt met elke uitvaartverzekering bij ons terecht.

Veel mensen denken dat zij een uitvaart moeten laten verzorgen door de grote maatschappij waar zij verzekerd zijn (Dela, Monuta, ASR), maar u kunt echt gewoon een uitvaartverzorger kiezen die het best bij u past. Als u het prettig vindt kan ik de uitkering van de verzekering voor u verzorgen.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Het zit hem in de kleine dingen

Uitvaart Heerde persoonlijke rouwkaart ontwerp Marga Dekker

persoonlijke rouwkaart ontwerp Marga Dekker

Ik probeer altijd een persoonlijke uitvaart te organiseren zodat er een afscheid ontstaat dat past bij de overledene en bij de nabestaanden. Daarbij hoeft u niet direct te denken aan buitengewone, kostbare zaken maar het zit hem juist vaak in kleine dingen.

Voor de rouwkaart kan je bijvoorbeeld eenvoudig een afbeelding kiezen van iets dat de overleden dierbaar was, kenmerkte of ooit zelf gemaakt heeft. Misschien wilt een bijeenkomst houden in een andere ruimte dan een aula. Kunnen er bloemen uit de tuin gebruikt worden, of is er misschien een lied dat samen gezongen kan worden? Zo lopen we langs alle onderdelen van de uitvaart.

bekijk hier andere voorbeelden van persoonlijke rouwkaarten

Een andere locatie?

Van oudsher wordt een afscheidsbijeenkomst bij een begrafenis of crematie gehouden in een kerk  of aula van begraafplaats of crematorium, maar een bijeenkomst op een andere locatie is soms ook mogelijk als u dat liever heeft. In ieder geval gebeurt het steeds vaker dat we na het officiële gedeelte samenkomen in een restaurant of hotel voor een condoleance. Zo’n samenzijn is vaak ongedwongen en men kijkt er niet zo snel op de klok.

Uitvaartwensen vooraf bespreken.

Marinka de Haan

Ik kom graag bij u langs

Het kan fijn zijn om een aantal zaken rond een uitvaart al bij leven eens op een rijtje te zetten. Ik kom daarvoor graag bij u langs en kan dan de mogelijkheden bij uw wensen toelichten. Zo’n gesprek kost u niets en u krijgt een verslag en een bijbehorende prijsindicatie.

Voor veel mensen geeft het rust te weten dat hun wensen opgetekend zijn en hun nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Denkt u weleens: ‘dat moet ik toch eens regelen’, dan kunt u mij bellen voor een afspraak: 06 43997838. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook: info@marinkadehaan.nl

Natuurbegraafplaats

Er is jaren discussie geweest over de aanleg van een natuurbegraafplaats op landgoed De Polberg in Wapenveld. Hoe mooi een dergelijke begraafplaats kan zijn is bijvoorbeeld te zien op begraafplaats Heidepol in de bossen tussen Arnhem en Ede. U kunt er zelf een plek uitzoeken in de natuur en koopt het grafrecht voor onbepaalde tijd (eeuwig). Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam. De laatste rustplaats wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur.

Eind 2019 is aan de  rand van Elspeet begraafplaats Elspeterbos geopend en sinds 2021 is een natuurbegrafenis ook bij Vorden mogelijk op begraafplaats  Schapenmeer.

meer informatie over een natuurbegraafplaats

Adressen van begraafplaatsen en crematoria voor een uitvaart in Heerde:

Heerde: Gemeentelijke begraafplaats ‘Engelmanskamp’. Elburgerweg 29, 8181 EM Heerde

Heerde: Gemeentelijke begraafplaats. Meester Nijhoffstraat 35, 8181 EK Heerde (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)

Heerde: Oude begraafplaats. Kamperweg/Zuppeldseweg Heerde (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)

Veessen: Begraafplaats NH kerk. Kerkstraat 27, 8194 LT Veessen

Vorchten: Begraafplaats NH kerk. Kerkweg 17, 8193 KJ Vorchten

Wapenveld: Gemeentelijke begraafplaats. Kwartelweg Wapenveld

Oene: Gemeentelijke Begraafplaats. Eperweg 40, Oene

Epe: Gemeentelijke Begraafplaats Norelbos. Norelbosweg 8, Epe

Epe: Gemeentelijke Begraafplaats. Tongerenseweg, Epe

Epe: Gemeentelijke en R.K. Begraafplaats. Oude Wisselseweg, Epe

Elspeet: Natuurbegraafplaats Elspeterbos. Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Arnhem: Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

Uitvaart Heerde Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Crematorium Heidehof. Engelanderholt 97, 7339 BX Ugchelen (Apeldoorn)

Crematorium Kranenburg. Kranenburgerweg 9, 8024 AC Zwolle